ATO Restoran Lokanta ve Kafe Hizmetleri Komitesi Başkanı Abdurrahman Işıksever yemek sektörünün sorunlarından bahsetti.

Ankara Ticaret Odası (ATO) Restoran Lokanta ve Kafe Hizmetleri Komitesi Başkanı Abdurrahman Işıksever ve Yönetim Kurulu Üyeleri yemek sektöründeki problemleri düzenledikleri basın toplantısında açıkladı.

ATO Restoran Lokanta ve Kafe Hizmetleri Komitesi Başkanı Abdurrahman Işıksever yemek sektörünün sorunlarından bahsetti.

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

“Kıdem tazminatından dolayı çok problem yaşamaktayız”

Ankara Ticaret Odası Lokanta ve Kafe Hizmetleri Komitesi Başkanı Işıksever, kıdem tazminatı fonunun açılması gerektiğine vurgu yaparak, “Kıdem tazminatından dolayı çok problem yaşamaktayız. Artık çalışanlar bir avukattan daha bilgili bir şekilde ne zaman haber vermeden işe gelmeyeceğini ve tazminat davası ile ilgili bütün detaylar hakkında bilgi sahibi” dedi.

“Kamu spotu ile insanlara teşvik etmek istiyoruz”

Başkan Abdurrahman Işıksever, mesleki yeterliliğin önemine değinerek, “Mesleki eğitim merkezlerinin açılmasını istiyoruz. Çıraklık gibi meslek öğretmeyi kamu spotu ile insanlara teşvik etmek istiyoruz. Artık herhangi bir işin ustasını bulmak çok zorlaşmış durumda. Bununla ilgili kamu spotları ile insanları teşvik etmek hem işverenlere hem de gıda sektörüne çok faydası dokunacaktır. 

“Yeni iş yeri açacak bir kişinin iş yeri açma belgesi alması gerekiyor”

Restoran Lokanta ve Kafe Hizmetleri Komitesi Başkanı Abdurrahman Işıksever, “Yeni iş yeri açacak bir kişinin iş yeri açma belgesi alması gerekiyor. İş yeri açacak kişi herhangi bir restorana gidip garsona, aşçıya ve tüm personellere mevcut aldığı maaştan daha yüksek maaş teklif edip kendi iş yerine almayı hedefliyor bunun birçok örneğini gördük. Personel maaşlarının yükselmesi ve enflasyonun artması da bundan kaynaklanmakta. Bu gibi olayların yaşanmaması için iş yeri açacak kişiye mesleki yeterlilik belgesi de verilmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.

“Vatandaşa satarken yüzde 10 KDV almak zorundayız”

Restoran Lokanta ve Kafe Hizmetleri Komite üyesi Beril Anaç, KDV konusunda yaşadıkları anlattı. Anaç, “Biz ekmek ve gıda gibi ham maddeleri yüzde 1 KDV ile satın alıyoruz. Bu ham maddeleri işleyip bir yemek haline getirdiğimiz zaman vatandaşa satarken yüzde 10 KDV almak zorundayız. Bu sebepten dolayı vatandaşa yemekler çok pahalı gibi geliyor. Bizim bu ürünü yüzde 1 KDV ile alıp yüzde 10 KDV ile satmamız 9 puanlık bir zarar ettiğimiz manasına geliyor. Bir ürünü yüzde kaçlık KDV ödeyip alıyorsak, aynı yüzdelik ile satmamız bizim için bu konudaki zararımızı sıfıra indirecektir” şeklinde konuştu. 

“Devletimizden tek isteğimiz önlemlerin alınması”

Başkan Abdurrahman Işıksever “Devletimizden tek isteğimiz önlemlerin alınması. Bilgilendirme toplantılarının arttırılarak halkın bilinçlendirmesini istiyoruz. Müşteri menü fiyatları artınca restorana gelmiyor. Restoranlarımızda gramdan azaltarak ekonomik menüler çıkardık. Müşterilerimizin yüzde 60’ı artık ekonomik menüleri tercih ediyorlar” ifadelerini kullanarak konuşmasını sonlandırdı.

ATO Restoran Lokanta ve Kafe Hizmetleri Komitesi Başkanı Abdurrahman Işıksever yemek sektörünün sorunlarından bahsetti.

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.